Welkom op de website van Stichting Wijninstituut Nederland

Op deze plek vindt u wat het Wijninstituut Nederland (Win) voor u en voor de wijnbouw in Nederland kan beteken. Het WIN is in 2003 opgericht met als missie, om als onafhankelijke stichting de wijnbouw in Nederland te bevorderen, in de meest brede zin van het woord. Hierbij valt te denken aan; onderzoek stimuleren en begeleiden, publicaties uitgeven, het organiseren van de Nederlandse Wijnkeuring, het houden van lezingen, etc. Daarnaast zullen we een aanspreekpunt zijn voor de diverse partijen die zich bezig houden met Wijnbouw, partijen zoals de vereniging van Wijngaardeniers, het productschap Wijn, Universiteit Wageningen, maar ook buitenlandse clubs als het Duitse wijninstituut in Geissenheim.

Als stichting hebben wij geen winstoogmerk en zullen wij in onze diensten zoveel mogelijk kostendekkend proberen te werken. Gelukkig hebben wij een aantal sponsoren gevonden die de opstartfase hebben mogelijk gemaakt. Wie deze sponsoren zijn vindt u onder het tabje sponsors.

Een stichting runnen is niet altijd een sinecure, gelukkig beschikken wij over een efficiënt en kordaat bestuur. Wie deze mensen zijn en wat zij voor u kunnen beteken vindt u onder het tabje Bestuur.

Bent u op zoek naar Advies, Beschermingsmiddelen, Cursussen, Druivenstokken, Kelderbenodigdheden, Werktuigen, Gereedschappen, etc onder het tabje Gouden Gids, vindt u bedrijven en instanties die u hierbij dienst kunnen zijn. Mocht u ook een product of een dienst leveren welk op enig manier verband houdt met wijnbouw dan kunt u ons een e-mail sturen en wij zullen u vrijblijvend opnemen in deze gids.

Wij hopen u hiermee van te dienst te zijn, mocht u nog vragen of opmerkingen hebben schroom dan niet en neem contact met ons op. Onder het tabje contact staan al onze gegevens vermeldt.

Hoogachtend,                 

Stan Beurskens
Voorzitter Stichting Wijninstituut Nederland